tagliatelli scampi / rucola

Iedereen heeft wel zijn eigen versie van een pasta scampi maar dit recept heeft een extra twist. Zowel de rucola als de zongedroogde tomaten zorgen voor meer smaak en gaan ervoor zorgen dat je dit zeker opnieuw gaat maken!


Mix eerst wat zongedroogde tomaten met olijfolie tot je een soort pasta krijgt. Ze ondertussen alvast water op met voldoende zout. Fruit daarna een ajuintje met wat look en eventueel wat chili zachtjes aan. Voeg de zongedroogde tomatenpasta toe. Doe de scampi erbij en wat kerstomaten. Gooi je verse pasta in het water. Die is na een tweetal minuten (max) zeker al dente. Doe wat water van je pasta in je saus zodat je een lekker smeuïge saus krijgt! Wanneer je pasta klaar is, meng je alles. Op het aller, allerlaatste moment doe je de rucola eronder (die je met veel citroensap, wat lekkere olijfolie en zout hebt aangemaakt) want de warmte gaat zijn effect hebben! Hoe hier zeker rekening mee...
Enjoy!

nodig:
verse tagliatelli (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
kerstomaten
rucola
zongedroogde tomaten
scampi (min 6 pp)
citroen
olijfolie
peper & zout

lasagne (aubergine & mortadella)

Een zelfgemaakte lasagne is meestal wel lekker. Maar deze versie is echt verrassend lekker en je kan er zelfs een veggie-gerecht van maken, op voorwaarde dat je de mortadella wegdenkt en best ook weglaat!
Voor deze versie ging ik uit van het traditionele pasta Norma recept (aubergine/ricotta) en vulde ik mijn lasagna met een versgemaakte tomatensaus, gegrilde aubergines, verse basilicum, flinterdun gesneden mortadella (heerlijk) en ricotta salata! En het is net die ricotta salata, een harde, gezouten ricotta, die dit gerecht een leuke twist geeft, dus zeker proberen! Voor deze ingrediënten moet je wel naar je Italiaanse deli, dus best flink eten voor je vertrekt want: lege maag + Italiaanse goodies = te veel lekkers kopen wat je ook effectief allemaal zal opeten!