comfort food: zalm béarnaise

Om een 'instant happiness'-gevoel op te wekken bij het liefje is het voldoende om een vers gemaakte béarnaise-saus te maken. Al de overige elementen op het bord, die trouwens met net zoveel liefde zijn bereid, vervagen bij het opdienen in het niets! Het liefst van al eet ik mijn béarnaise met een heerlijk stukje filet-pur (blue chaud uiteraard) maar de restjes in de koelkast beslisten er vandaag anders over... En na wat opzoekwerk in mijn kookbibliotheek vond ik dit recept in één van mijn favoriete Jeroen Meus kookboeken (geen dagelijkse kost):
zalm met bloemkoolmousse en béarnaise!


tortellini salsiccia

Een traditionele tortellini wordt vaak gevuld met ricotta & spinazie. En dit kan zalig zijn in al zijn eenvoud...
Maar als je dan toch de moeite doet om eindelijk je wondermooie pastamachine nog eens een keertje uit te halen (waar stond dat ding weer?), dan kan je misschien meteen een alternatieve vulling uitproberen. Deze combinatie werkt uitstekend: Italiaanse worst (of gehakt als alternatief),andijvie en mascarpone. Een vulling die wegsmelt op je tong!

hapje: cactusvijg / mozarella / prosciutto

Bloedheet weekend - bloedrood hapje! Dit hapje is een ideale starter voor een brunch/bbq en vraagt niet veel werk, enkel goede producten. De cactusvijg geeft een geweldig mooie en intense rode kleur vrij bij het opensnijden en smaakt niet zo zoet als een 'normale' vijg. Je zal dus voor of tegen zijn!

Snij de vijg in 4, scheur wat flinterdunne prosciutto en leg die over je stukje vijg. Wat buffelmozarella met een beetje peper en fleur de sel. Haal je lekkerste olijfolie erbij en eventueel een klein beetje vloeibare honing. Werk af met wat citroentijm en zet eender welk nummer van the Foo Fighters op als soundtrack!


Wees wel gewaarschuwd want dit hapje vraagt voor een lekker frisse prosecco! Enjoy!



mosselen, maar dan anders - spicy thai style

Mosselen met room, spekjes, garnalen,gegratineerd of zelfs rauw... de mogelijkheden zijn eindeloos maar niet altijd even geslaagd. Voor mij blijft de traditionele verse alvast de lekkerste. Maar wie weet, eens afwijken van het traditionele mosselpad kan misschien zorgen voor een aangename verrassing? Hoog tijd dus om eens iets nieuws te proberen en aangezien mijn Thais currysoepje (recept volgt later) hier thuis een klassieker is, leek het me een goed idee om op basis van dezelfde ingrediënten te starten... Lekker pikant met chili en curry (so kiss your ass goodbye) en het heerlijke aroma van citroengras, limoen en gember!


resto: balls & glory - gent

Als je last-minute de kans krijgt om nog eens naar Gent te trekken dan doe je dat uiteraard. Zelfs indien zowel Vitrine, JEF, Volta,... dicht zijn of genieten van een welverdiende vakantie na de Gentse Feesten.
Een uitgelezen kans om tijdens de lunch goed door te eten en het toeval wil dat ze in een leuke pop-up shop kingsize gehaktballen serveren! Balls & Glory is (voorlopig) enkel 's middags open is en inderdaad, de ballen van Wim Ballieu zijn mega, heerlijk gevuld met kervel&pancetta en worden opgediend met heerlijke stoemp (met kraakverse groentjes) en 2 lekkere sausjes. Vooral de groene curry saus is fenomenaal!
De ballen mochten iets warmer zijn maar de leuke bediening maakten dit meer dan goed.
Best reserveren wel want, alhoewel iedereen vlot bediend werd, was het een constante, gezellige drukte.
Wim, laat die shop in Antwerpen maar snel komen en vergeet Limburg misschien niet, want dat is nog dichter bij huis!
tip: wanneer we in Gent zijn overnachten we steevast in B&B Alphabed: leuke ontvangst, mooie kamers en alles lekker dicht op wandelafstand!

Balls & Glory
Pop-up store & lunchresto
Sint-Jacobsnieuwstraat 103 Gent
Op maandag, woensdag en vrijdag
van 10 – 15 u.
Info & reservatie:
+32 486 67 87 76