acini di pepe con gamberoni

Ah, eindelijk, summer's here! En dat vraagt voor een heerlijk, fris gerecht. Omdat ik met zo'n lekker weer liever op het terras van mijn wijn geniet dan in mijn keuken ga ik voor een snelle pasta. Zelfs als die-hard foodie zwicht ik op een dag als vandaag voor de zon.
We hebben hier thuis, naast wat gamba's, ook nog een onaangetast pak pasta staan: 'acini di pepe' (wat zoveel betekent als peperkorreltjes). Wat bladpeterselie uit de tuin, verse tomaten 'et voila', meer heb je bijna niet nodig... Alleen misschien wat extra inspiratie en daarvoor ging ik even speuren in mijn pas ontvangen en gepersonaliseerd boek van Antonio Carluccio! Handig als je goede jeugdvriend Peppe Giacomazza zijn connecties gebruikt en je zo'n verjaardagscadeau bezorgt (blink blink).
Het boek staat vol authentieke gerechten die me zo terug meenemen naar Italië... een instant vakantiegevoel!

nodig voor 2:
250 acini di pepe (je kan deze pasta vinden in een Italiaanse delicatessenzaak)
8 gamba's
4 tomaten
2 teentjes knoflook
bladpeterselie
1 chilipeper
1 limoen
1 glas witte wijn

vaderdag...

Het is inderdaad nog wat vroeg voor vaderdag maar bij deze is iedereen (vrouw, zoon, dochter, hond,...) gewaarschuwd en zoals je weet: een gewaarschuwd mens is minstens 2... 'items' waard. En aangezien iedere man tegenwoordig een beetje hobbykok is, geef ik je nu een tip die je heel wat geld zal uitsparen!
Want er is nu een stockverkoop bij www.premiumstock.be met 50% korting op zowat alle toonaangevende merken (demeyere, zwilling,...), dus liefste schat, die grillpan waar ik al zo lang over getwijfeld heb, you know what to do....
En laat die 'greenpan gratuit' nu maar meteen komen!



(stockmans blauw)vin tonijn

Superverse tonijn verdient een troon! En als Limburger met Genkse roots mag dat een troon met een blauw randje zijn!
Allereerst zorg je voor de allerbeste tonijn die je kan vinden... koop je visleverancier desnoods om met... tja met eender wat, alle middelen zijn toegestaan om aan kraakverse tonijn te geraken, niet?



resto: il proverbio

Aaaaaah, geen zin om te koken, dus dan maar op zoek naar een snelle hap... En, zoals vaak, staat een snelle hap meestal garant voor ongezond en vettig (je culinaire niveau durft wel eens te verlagen op een zaterdagnacht om 02:34 met wat zatte vrienden).
In ieder geval besloot ik om pizza's af te halen... En een ideaal moment om 'the new kid on the block (of cité)' in Genk eens uit te proberen: il proverbio (autentica pizzeria napoletana).
Ben je op zoek naar een 'Esso-pizza' of een 'kebap-pizza' dan ben je hier aan het verkeerde adres. Geen pizza quattro stagioni of pizza hawai,... maar authentieke pizza's met D.O.P.-producten (Denominazione di Origine Protetta) die je mag kiezen uit in een in het Italiaans opgestelde kaart. Voor het angstzweet je uitbreekt, de vlotte bediening vertaalt ze graag voor je. De prijzen variëren van 9 tot 14 €.


pure white gold

heerlijk... het aspergeseizoen is gestart en dat betekent dat we meestal voorzien worden door onze persoonlijke leverancier uit Kinrooi! Handig, zo'n connecties in de familie en op die dagen hou je toch nog net iets meer ze!