bruschetta met gegrilde aubergine en burrata

Hell yeah! Eindelijk zomer en het toeval wil dat mijn verlof net vandaag is gestart! Tijd dus voor een zomers hapje voor of tijdens je bbq!
Hiermee scoor je zeker en volgens mij is er niemand op deze aarde (en ver daarbuiten) die niet van deze bruschetta-variant geniet...
Gegrilde aubergines (yummy) en dan, om het helemaal af te maken, verse burrata. Het gepimpte broertje van de eveneens smakelijke buffelmozzarella. Burrata bestaat uit een mozzarella buitenkant en een licht vloeibare binnenkant die bestaat uit een mengeling van room en mozzarella. Een echte delicatesse...
Een glas rosé om het compleet te maken en je kan er de rest van de avond tegen! Indien je een paar flessen rosé hebt koud staan toch...




nodig:
1 ciabatta
look
olijfolie
1 burrata / 1 buffelmozzarella
1 aubergine
bladpeterselie

Snij met een mandoline of een scherp mes de aubergine in mooie schijfjes. Strooi er wat zout over zodat er vocht kan uittrekken. Verwarm je grillpan totdat die gloeiend heet is. Dep je aubergines droog, wat olijfolie en peper erop en grillen maar. Afwerken met wat zout, fijngesneden bladpeterselie, wat gedroogde chili (afhankelijk van hoeveel dorst je wilt hebben) en een beetje rode wijnazijn.
Je ciabatta-broodjes rooster je met olijfolie die je uitsmeert met een teentje look. Wat zout en peper en dresseren maar. Broodje, aubergine, burrata en afwerken met olijfolie!
Enjoy!
soundtrack : Len - Steal my sunshine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten